Reakciós reflexiók

Ce qu’il y a de plus vivant dans le présent, c’est le passé – Ami a jelenben a legelevenebb, az a múlt

Падение Берлина

2016. december 20. 13:25 - Finta László

A közellenség neve: Vlagyimir Putyin

„… et omen quidem dii prohibeant, ceterum in ea tempora natus es quibus firmare animum expediat constantibus exemplis.”

(Cornelius Tacitus: Annales, XVI, 35)

Adja Isten, hogy minden kétséget kizáróan bebizonyosodjék, tegnap Ankarában és Berlinben „csak” egy-egy „szokásos” iszlamista merénylet történt!

Eljátszadoztam ugyanis a gondolattal, hogy e terrorista akciók mögött esetleg Vlagyimir Putyin Oroszországa állhat. Az ankarai orosz nagykövet meggyilkolásával a cárok óta ősellenség Törökország könnyebben belerángatható a szíriai polgárháború „megoldásába” – ehhez az orosz és a török elnök zsarnoki mivolta is adott –, a berlini merénylet pedig alááshatja Angela Merkel újabb választási győzelmének esélyeit, hosszabb távon pedig egész Nyugat-Európát. Egy-két robbantás Párizsban, és tavasszal a kollaboráns Vichy-Franciaország szelleme is előbújik a palackból azzal a különbséggel, hogy ezúttal nem Adolf Hitler, hanem Putyin fogadja a küldöttséget a vasúti szalonkocsiban, és a legyőzöttek azt hiszik, diadalt arattak.

Közép-Európa már a moszkvai behemóté. Magyarország miniszterelnöke már Putyin szivarzsebéből integet az ő nyájas népének (az ellenzék a farzsebben lapul). Mifelénk igencsak kelendők az orosz exportcikkek: a mindent szétrohasztó korrupció, a törzsek és klánok hatalommegosztásán nyugvó oligarchikus „államszervezés”, a maradék szabadságjogok lábbal tiprása úgyszólván természetes igény mifelénk. Sokak honpolgári becsülete és erkölcsi tartása legfeljebb tízezer forint értékű Erzsébet-utalványt ér. A 2018. évi általános választás idején majd vegytiszta formájában mutatkozik meg az „illiberális demokrácia”; a menekültellenes hecckampány és az októberi népszavazás csak a főpróba volt.

Az Amerikai Egyesült Államok megrendült. Január 20-án egy hetvenéves újonc elnök lép be az Ovális Irodába, aki nyílt rokonszenvvel viseltetik Putyin iránt és újragondolná a NATO európai szerepvállalását. Végső soron az sem elképzelhetetlen, hogy a moszkvai gólem lerohanja a balti államokat, miután megköttetik egy Putyin–Trump-paktum. Ami Ukrajnában bevált, miért ne lenne eredményes a Baltikumban? A cárok óta ugyanis egyetlen cél lebeg a mindenkori orosz vezetők előtt: bábkormányok vezette ütközőállamokkal távol tartani a Nyugatot. Ma nem tankokkal jönnek, hanem kőolajjal, álhírekkel, az erő kultuszával; kommunizmus helyett „nemzeti érzelmekkel” és – a mi esetünkben – Paks II-vel. Jalta után hetven évvel újabb vasfüggöny szakítja ketté Európát, ha nem vigyázunk. Akik eddig úgy néztek Oroszországra, mint egy átalakulóban lévő keleti államra, amely idővel átveszi a nyugati értékeket, végleg számoljanak le az illúzióikkal! Oroszország Európa egységét igyekszik aláásni, éppen úgy, ahogy ezt korábban is tette. Egy-egy országot leválaszt erről az egységről, hogy így gyengítse Európát, s erősítse önmagát.

Olyan időket élünk, amikor ismét választani kell: Nyugat vagy Kelet? Aki azt hiszi, „Keletről jön a fény”, téved. Keletről sötétség, zsarnokság és pusztulás érkezik, régen sem volt ez másként. A civilizációnkat nem lehet barbár eszközökkel védelmezni és megőrizni, s aki azt gondolja, hogy a szabadság védelme most a szabadság korlátozását követeli, az a zsarnokság szálláscsinálója.

36 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reakciosreflexiok.blog.hu/api/trackback/id/tr212062663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Rustical 2016.12.22. 11:41:39

Jó látni, hogy még mindig biztos címlapra kerülést jelent a "Zorbánördög a putyinördöggel cimborál" c. konteó bármilyen bárgyú kifejtése. Ezek, amekkora gecik, még saját magukat is képesek lennének meggyilkoltatni, csak hogy a gyanút szegény menekültekre tereljék.
A témában ma éppen azt olvastam, hogy a német rendőrség jelenleg egy olyan tunéziait gyanusít, aki korábban négy évet ült egy olasz börtönben, Németországba is többször követett már el kisebb-nagyobb bűncselekményt, a hatóságok számára közismert módon több azonosságot használt, legutóbb épp egy hamis olasz igazolvánnyal bukott le, de sebaj, ezután is elengedték. Nem tudom, ha most elfogják, mit csinálnak vele. Gondolom elengedik.
Az index számára ebből a sztoriból is az a tanulság, hogy a német és az olasz idegen-rendészeti eljárás csodálatra és követésre méltó, és a Zorbán a hibás. Ez nagyszerű, van tartásotok, csak így tovább, ne hagyjátok megingatni magatokat.
Bárki, aki Európában szeretne bűnözni, jöjjön nyugodtan, papírok sem kellenek, gyalogoljon az autópályán, verjen szét mindent maga körül, erőszakoljon meg minél több nőt, öljön minél több karácsonyozó fasisztát, utána még virágot is kap, mert nem ő a hibás, hanem a Zorbán.

Egyébként nem kell Snowdennnek lenni ahhoz, hogy sejtsük: a világ összes titkosszolgálata nyilván azon dolgozik, hogy világszerte féleszű iszlamistákat szervezzen be a neten. Honnan tudja Ahmed Bobignyben, hogy a beszervezője valóban az ISIS, vagy sem? Egy időben az volt sláger, hogy atombombát lehet venni a volt szovjet arzenálból, hollywoodi filmeket is nyomtak a témában. Aztán méges vett senki, és amikor világos lett, hogy a bombát áruló volt orosz tábornokok egytől egyig a CIA-nak dolgoznak, és minden potenciális vevő Guantanamón kötött ki, erősen visszaesett a kereslet is. Nyilván így van ez a neten szervezett terrorsejtekkel is.

high up! 2016.12.22. 11:41:51

Mióta az EU szankciók alá helyezte a Putyinhoz hü oligarchák vagyonát és mozgási lehetőségét a ruszki anyaföldnél messzebbre,a jó öreg KGB harcos totális dezinformációs háborút indított a civilizált világ ellen. Ebbe aztán még belefértek a gyilkolások a gyengébbek ellen, pl. a szír civilek és ellenzékiek gyilkolászása vagy bármilyen konfliktus gerjesztés bárhol a világban.
A migráns áradat felfuttatását is ruszki ügynökök hordái gerjeszették, nyilt titok hogy Törökországban meg a Balkánon mozdulni se lehetett a ruszki ügynököktől.
Valszeg a kölni csoportos molesztálások mögött is a putyini szervezés állt, mert különben elég elképzelhettelen, hogy több 100 migráns ugyanazon a helyen ugyanabban az órákban egyszerre hülyül el.

Azért meg kell mondani, a putyni dezinformáció óriási sikereket ér el a funkcionális analfabéták körében. Magyarországon például lassan már hazaárulásnak számít, ha nem hiszed el, hogy a maláj gép saját magát lőtte le, Nemcov saját magát végezti ki, és hogy minden egyes menedékjogkérő (az az 1 millió) az ISIS terroristája aki azért jön ide, hogy kiirtsa a keresztény világot, majd pedig bevezessék a sariát.
Hiába no, a Pisa teszt bebizonyította, hogy Magyarország a funkcionális analfabéták Kánaánja, gyémántból nincs akKOra koncentació Dél-Afrikában, mint a mindenre beetethető idiótábó ZáhoNy és Hegyeshalom közt.

FOLYTASSUK!

Egyallampolgar 2016.12.22. 11:42:02

Miért Közép-Európa a behmóté? Putyin pénzelte Jork Haider-t, Le Pen-t, most úgy tűnik Trump-ot is. (Csak az biztos, hogy DP és VP erős gesztusokat tesznek egymásnak és hogy Trump lánya és Putyin nője együtt nyaral és szelfizik.
Putyin komoly erőkkel destabilizálja az EU-t és a Közel-keletet. Aszad mellett harcol aki véres diktatúrával, szükség esetén pedig vegyi fegyverekkel tartotta sakkban a lakosságát. Most pedig ezért a diktárorért harcol. Lebombázva minden mást, amerikai által kiképzett kurdot, segélyszállítmányt, szír civilt.

Putyin destabilizálja a Közel-keletet, így támogatja az Iszlám Államot. Putyin tiporja a nyugati normákat (szabadság jogok), így biztosítja saját hatalmát, és ezzel is destabilizálja a Nyugatot.
De hogy közvetlenül támogatta volna a fenti eseteket... nekem nem hihető.

tomfree 2016.12.22. 11:42:15

"Eljátszadoztam ugyanis a gondolattal, hogy e terrorista akciók mögött esetleg Vlagyimir Putyin Oroszországa állhat."

Na eddig vettem komolyan az írást. Ez tömény baromság, rosszindulatú hangulatkeltés. Szerintem kicsit tájékozódj a világból és ne a mainstream Clinton-Soros propagandát olvasd el, ahol a holdfogyatkozásért is Putyin a hibás. Mondjuk érdemes lenne azzal foglalkoznod, mit keres szabadlábon egy afrikai bűnöző (4 évet ült olasz börtönben miután lázongott egy táborban mint a röszkei elvtársa), hogy szökhetett meg egy kiutasítási, őrzött táborból és hogy grasszálhatott szabadon Berlinben. Meg hány ilyen van még szabadon, köszönhetően a "nyugati liberális, humánus" politikának köszönhetően. Putyin épp tűzzel-vassal harcol Szíriában a berlini gyilkos haverjai-elvbarátai ellen, ha nem vennéd észre éppen.

ZX 2016.12.22. 11:42:27

Mindjárt jön birka, az oroszok bolgár szócsöve, aztán jól megmagyarázza, hogy ez nem is így van. :P

inebhedj - szerintem 2016.12.22. 11:42:34

Valahol mókás, hogy a nagy konteó-leleplező szkeptikusok az egész világon ugyanúgy felültek az orosz sátán konteóra, és ugyanúgy, a kritikai forráselemzés legcsekélyebb jele nélkül osztogatják zavaros elemzéseiket és "bizonyítékaikat" facebookon meg mindenfelé, ahogy az általuk kigúnyolt, ostobának tartott konteósok a gyíkemberes, illuminátusos, chemtrailes, csodarákcsodaszeres történeteiket.

Pediglen semmi különbség.

Versenycsiga 2016.12.22. 11:42:41

Ezt a Putyin-fóbiát egyébként kezeltetni is lehet?
Álhírekkel, demagógiával, különböző propagandák terjesztésével vádolod az oroszokat.
Kérdezlek: például ez a "cikk" micsoda? Találgatásokra épülő befolyásolás.

tobias2 2016.12.22. 11:42:53

Hitler törvénytelen fia rendezi ezeket a dolgokat a háttérből! Az Antarktiszon lakik és a jég alatt fagyasztja töménytelen pénzét, amellyel egy nap megvásárolja majd a Vatikánt és ő lesz a római pápa.

Gazz 2016.12.22. 11:43:24

A leningrádi trollgyár hamarosan megjelenik...

Sir Galahad 2016.12.22. 11:43:37

Nehezen hihető a szerző által felvázolt forgatókönyv. Az, hogy hasonló iszlamista merényletek történtek az elmúlt hónapokban szerte Európában, azt valószínűsíti, hogy a berlini egy ezek sorában. Kizárni persze nem lehet az ellenkezőjét, de amikor hipotéziseket építünk, érdemes az Ockham borotvája-elvet alkalmazni.

ősbölény 2016.12.22. 11:43:48

Amit a szerző leír, természetesen feltételezés, nem is adja elő másként, bizonyítani majd évtizedek múlva lesz lehetséges, amikor levéltári adatok is előkerülnek. De magam is ezt tartom a legvalószínűbb forgatókönyvnek. Ahogy a a krími háború (1853-56) után Oroszország a balkáni törökellenes mozgalmakat igyekezett a pánszláv-koncepció (azaz a nagyorosz birodalom) medrébe terelni, most a globalizáció-ellenes konzervatív erőket igyekszik az elveszett birodalom visszaállításának eszközéül használni.

leponex 2016.12.22. 11:43:53

Allen Ginsberg

"Amerika te valójában nem akarsz háborúzni.
Amerika ők akarnak a gonosz oroszok.
Ők ám az oroszok ők ám az oroszok meg a kínai sárgák.
Meg ők az oroszok.
Oroszország bekapna elevenen. Oroszország őrült
hatalom. Ki akarja venni kocsijainkat garázsainkból.
El akarja happolni Chicagót. Vörös Reader's Digest köll
neki. Autógyáraink köllenének Szibériába. Nagy
bürokráciája működtetné benzinkútjainkat.
Nem jó. Pfuj. "

erőtlen emberi erőforrás 2016.12.22. 11:44:01

A poszt szerzője Putyinnal csupán azt kívánja takargatni, hogy Orbán volt az elövető

xm95 2016.12.22. 14:14:09

A szerzo feltetelezett egy eroset, de semmikeppen nem allitotta tenykent. Mindossze lat nemi parhuzamot dolgok kozott. Ezzel egy nagyon is valos, kezzelfoghato veszelyre hivja fel a figyelmet. (Aki ezt nem tudja ertelmezni, az olvasson tobbet, az segit a szovegertes elsajatitasaban.) Mert azt allitani, hogy Putyin a nepek baratja, a josagos vezeto, aki makulatlan es mindig igazat mond, azert meglehetosen idiota dolog. Szemelyes ismerosom a baltikumbol elmondta, mennyire valos volt nehany eve a felelem, mikor az oroszok a hatar menten hadgyakorlatnak alcazott csapatosszevonast csinaltak. Krim felsziget, Donbassz regio mind csak Putyin tudta nelkul ment, mert a josagos vezeto tudtaval ez nem is tortenhetett volna meg, mi? A moszkvai nagykovetsegnel a dolgozok nyakabol kitepni probalni a belepoket csak veletlen eset volt (nem egy esetrol beszelek, ami a youtube-on is megtekintheto, hanem a tobbirol is), ugye? Putyin, mikeppen Orban is egy kis seggdugacs, 169/174 centi, ezt kompenzalando megalomanias, csak amig Orban jelentoseget tekintve vilagviszonylatban is egy kis seggdugacs, aki majmolni probalja Putyint, addig Putyin a vilag legveszelyesebb embere.

torró 2016.12.22. 14:14:13

Szerintem az ikertornyokat is Putyin robbantotta fel.:)) Szegény Amerika ártatlan mint a maszületett bárány. Ők aztán sehol nem avatkoztak még be. No jó. néha véletlen:))) Tényleg mindenki hülye? Nem állítom, hogy Putyin ártatlan. De a kirobbantott háborúskodások terén Amerika magasan vezet!

shakespeare 2016.12.22. 14:14:29

A poszt írójáról és a vele többé kevésbé, árnyaltan egyetértőkről a véleményem tömören : ők a hülyeség ötven árnyalata.

Soros és alapítványai, a liberális média és cégeik nyíltan és büszkén támogatták az illegális migrációt,
nem volt titok, büszkék is voltak erre.
Amikor az Orbán és a gondolkodni képes nyugati polgárok szóltak. hogy ebből baj lesz és kezdtek bajok lenni, akkor az egész liberális média és a bolond civil követőik elkezdték szajkózni, hogy orosz ügynökök csinálják az egészet.
Volt olyan bolond aki el is hitte, úgy hogy ő maga őrjöngött egy héttel előtte, hogy Európa külső határait nyitva kell tartani. "Nyitva kell tartani, mert ha nem tartják nyitva akkor EU-n belül is határok jönnek létre."
Annyira agyatlanok, hogy már a szorzótábla első sorai is meghaladják logikai képességeiket.

Közben az önképük pedig az, hogy ők a felvilágosult értelmiség, a többi ember pedig a buta.
volt ilyen régen is:
"Példabeszédek 14:3 A bolondnak szájában van kevélységnek pálczája; a bölcseknek pedig beszéde megtartja őket."

chrisred 2016.12.22. 14:14:34

Egy biztos, mindkét merénylet Putyin pozícióját erősítette és az ellenfelei helyzetét gyengítette.

shakespeare 2016.12.22. 14:14:46

A poszt írójáról és a vele többé kevésbé, árnyaltan egyetértőkről a véleményem : a hülyeség ötven árnyalata.

Szalay Miklós 2016.12.22. 14:14:51

Egy alapos kis összefoglaló demokráciáról és diktatúráról, a demokrácia visszásságairól:

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid076

(A legfelső sor a kép tetején, "Demokrácia és diktatúra". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

Érdekes lehet továbbá az Állam rész is a hatalommal való visszaélésről.

Kreml propaganda osztály bérszámfejtés 2016.12.22. 14:14:56

Mivel tovaris birca nem vette fel a munkát, ezért a mai napra nem kap bért.

erőtlen emberi erőforrás 2016.12.22. 14:15:00

@Sir Galahad:
Ockham borotváját is Orbán csinálja, a Népszabadságot már meggyilkolta vele ez a borotvás gyilkos, és ugyanígy fogja kinyírni a magyar ellenzéket. Aztán majd ráfogják egy középkori szerzetesre

infrablue 2016.12.22. 14:15:06

Nem kell ide keverni Orbánt, ez félreviszi azt a gondolatmenetet, amit a szerző leírt. Sajnos túl régen volt az az időszak amikor megtapasztaltuk a szovjet, most orosz hatalom áldásos következményeit. A mai hangadó korosztály a nyugat minden előnyét elfogadva, élvezve hamis nosztalgiát érezve vonzódik az orosz vonalhoz.
Szíve joga, de majd ha beérik a vetés, már késő lesz mindent nyugatra, sorosra, zsidókra, libsikre fogni. Ja igen, és akkor már nem lesz zabolátlan lehetőség mindenhez kommentelni sem, mint a rohadt libsi múltban.

erőtlen emberi erőforrás 2016.12.22. 14:15:10

@ősbölény:
Te is csak Orbánt akarod mentegetni. Mert ő csinálta ezeket a háborúkat, minegymelyiket mert mindegyiket ő csinálja. Amellett hogy kamionnal jár a Weihnachtsmarktba. Mert ő a megtestesült gonosz.

Finta László · http://reakciosreflexiok.blog.hu/ 2016.12.22. 14:18:10

@erőtlen emberi erőforrás: Drága Uram, olvasson, mielőtt ilyen ostobaságokat leírna? Hol állítottam, hogy Orbán lenne az "elkövető"? Arra kérem, idézze a posztból azt a mondatot, amely alátámasztaná az állítását!

Finta László · http://reakciosreflexiok.blog.hu/ 2016.12.22. 14:21:01

@Versenycsiga: "Álhírekkel, demagógiával, különböző propagandák terjesztésével vádolod az oroszokat."

Vádolom? Az, hogy propagandát és álhíreket terjesztenek, bizonyított tények. Megjegyzem, ezt tették a múltban is; elég csak a nyolcvanas évek németországi, Reagan-ellenes "békemozgalmaira" gondolni.

morph on deer 2016.12.22. 15:05:24

@Mr. Rustical:
"Honnan tudja Ahmed Bobignyben, hogy a beszervezője valóban az ISIS, vagy sem?"

Szerintem ez a történet kulcsmondata.

A módszer hibátlan: a fanatikust csak egy akármilyen célra kell irányítani, kicsit még segíteni neki, hogy odataláljon, aztán elindítani Allah nevében. Ennyi.

Persze pénzbe is kerül, maga a logisztika, a fegyver, robbanóanyag és a hasonlók, de a negyven szűz már ingyen van, ami várja a sikeres ifjú vállalkozót a túloldalon. Hasonló módszerek ismertek, egyáltalán nem ismeretlen megoldás.

Tehát az az elképzelés nem alaptalan, hogy annak ellenére, hogy a tettes maga Allah nevében cselekedett, a valódi megbízó lehetett bárki, kellő ismeretek birtokában.
Ezt a lehetőséget látszik erősíteni az is, hogy eltartott egy darabig, mire egyáltalán valaki is magára vállalta a dolgot, ami nem igazán szokásos.

Mondom, lehetséges, nem azt, hogy biztosan így történt.
Az, hogy ez elsősorban kinek az érdekeit szolgálja, már egy másik kérdés.

Finta László · http://reakciosreflexiok.blog.hu/ 2016.12.22. 15:09:40

@tomfree: Életem legboldogabb napja lenne, ha egyszer kezet rázhatnék Soros Gyuri bácsival, bérencéül fogadna, mögém állna...

dr kotász (törölt) 2016.12.22. 17:24:53

@Kreml propaganda osztály szófiai összekötő: Szerintem valami LMBTQ karácsonyi party szabotázs akciójára koncentrálja az energiáit

Finta László · http://reakciosreflexiok.blog.hu/ 2016.12.22. 17:36:34

@infrablue: Köszönöm a hozzászólását! Orbánt azért kevertem ide, mert számomra felfoghatatlan, hogyan jutott el Nagy Imre újratemetésének ifjú szónoka – „ha nem tévesztjük szem elől ’56 eszméit, olyan kormányt választhatunk magunknak, amely azonnali tárgyalásokat kezd az orosz csapatok kivonásának haladéktalan megkezdéséről” – odáig, hogy ma az Európai Unióban ő Putyin legelkötelezettebb szekértolója és leglelkesebb rajongója. A cári Oroszország, a sztálini és poszt-sztálini Szovjetunió, valamint Putyin ébredő Oroszországának hívószava nem az autokrácia, nem a világforradalom, hanem az államérdek, amely hol a pánszlávizmus, hol a nemzetközi bolsevizmus nyelvén szólalt meg, de ezek mögül mindig kihallatszik a nagyorosz nacionalizmus és a nyers erő. Engem megdöbbent, hogy a mélymagyar nacionalista melldöngetők egyszerre pengetnek „nemzeti érzelmű”, „antikommunista” és oroszbarát húrokat, köztük az idősebb nemzedék is, mintha valóban elfelejtették volna azt az erkölcsi züllést és anyagi romlást, amelyet a szovjet szuronyok hoztak ránk 1944-1945-ben.

arturdent 2016.12.23. 02:08:48

Üdv!

Én megértem az orosz ellenességedet de ez az írás akkor is egy ritka nagy baromság. Valószínűleg inkább tudatos hangulatkeltés Putyin ellen. Jó pár éve emlékszem amikor Putyin itt járt Budapesten a Gyurcsány kormány alatt, a mi fletonk saját házában meleg ölelések közepette fogadta. Kicsit fordult azóta a világ ezek szerint. De nézzük már meg a másik oldalt, ugye Putyin a nagy ördög a gonoszság netovábbja. De hadd kérdezzem már meg melyik ország viv majd 15 éves háborút egy Okorba sülyedt országgal Afganisztánnal, és hagyot nagyobb káoszt mint 2001-ben amikor elkezdte. Vagy kik voltak azok akik tulajdonképpen önhatalmulag lenyomták Irakot, mert ugye Ensz felhatalmazásuk az nem volt rá. Bezzeg azok a légitámadások nem verték ki a biztit a liberálisoknál, pedig halott volt ott is bőven. Az arab tavaszt azt vajon kik tervezgették, és vajon a Szíriai polgárháborút ki robbanthatta ki? Talán ebben is Putyin keze van? szerintem az oroszoknak ugy hiányzik ez mint pup a hátukra, sokat nem lehet rajta nyerni, és van ott a gazdaságban ép elég gond mint, hogy háborúkat finanszirozzanak. Én a fő szarkeverőt az Usa-ban látom inkább aki kicsit szerepet tévesztett a demokrácia exportjával. Nem értem, hogy képzelték, hogy egy tőlünk társadalmi fejlődésben több száz évvel lemaradt társadalmakra modern nyugati demokráciát kényszerítsenek tűzzel vassal. Itt az eredménye káosz mindenfelé. Itt elsősorban Amerika viselkedik birodalomként aki mindnkire a saját értékrendjét próbálja kényszeríteni. Alig pár éve, hogy majdnem bedöntötték a világgazdaságot a kapzsiságukkal (persze biztos akkor is Putyin volt a bűnös) ezt mindenki mi is alaposan megéreztük. Szóval egy kicsit szélesebb látószögben kéne a világra nézni. Ajánlom megnézni Oliver Stone: Amerika Eltitkolt Történelme című filmsorozatát elég érdekes.

tomfree 2016.12.23. 13:53:03

@Lord Meldrum: "Életem legboldogabb napja lenne, ha egyszer kezet rázhatnék Soros Gyuri bácsival, bérencéül fogadna, mögém állna..."

Júdás vagy aki harminc ezüstért eladná a szabad akaratát és függetlenségét. Egy szellemi utcaseprő. Már bocs.

Finta László · http://reakciosreflexiok.blog.hu/ 2016.12.23. 13:54:40

@tomfree: Édes öcsém, hol állt maga a sorban, amikor az (ön)irónia képességét osztotta az Isten?

chrisred 2016.12.24. 14:55:14

@tomfree: De ha húsz évvel később elküldi az anyjába Sorost, akkor még lehet belőle a Megváltó is, nem igaz?

tomfree 2016.12.24. 14:55:17

@Lord Meldrum: Ott álltam melletted a sorban hátul, az én soromban iróniát osztogattak, a tiédben meg racionális gondolkodást.
süti beállítások módosítása