Reakciós reflexiók

Ce qu’il y a de plus vivant dans le présent, c’est le passé – Ami a jelenben a legelevenebb, az a múlt

Képrombolók

2016. szeptember 29. 14:19 - Finta László

A „haladó szellemiségű” értelmiségiek civilizációnk sírásói

Olvasom egy cikkben, hogy baloldali városatyák ledöntenék a barcelonai Kolumbusz-szobrot, mert a „gyarmatosító imperializmus” szimbólumát látják benne. Nos, én viszont ezekben a gyalázatos alakokban a civilizációnk sírásóit, a Nyugat intellektuális öngyilkosságának apostolait látom. Ezek az álszentek naiv lázálmaiktól vezérelve számon kérik civilizációnk építőmesterein – így Kolumbusz Kristófon is –, hogy miért lett piszkos a kezük. Korántsem biztos, hogy néhány siratott barbár törzsi szokás eltűnése – például az azték emberáldozatok, hogy csak egyet említsek – szegényebbé tette ezt a világot! Felfordul a gyomrom, amikor ezek a „progresszív” gazemberek moralizálnak! A mi civilizációnk sem alávalóbb másokénál; és nekünk, akik atyáinktól örökül kaptuk, állagsérelem nélkül kell utódainkra hagynunk, s arra inteni őket, hogy ugyanúgy higgyenek e civilizáció értékeiben, mint ők hittek – és ahogyan mi, józan, tisztességes emberek hiszünk bennük. Akik Kolumbusz vagy a római pápák „bűneit” minden áldott nap a fejükre olvassák, gondolkodjanak el azon, hogy egy civilizációt sohasem kizárólag a mindig makulátlan és erkölcsileg feddhetetlen emberek és cselekvések teremtik meg! A nyugati civilizáció sem ilyen. Gyakran nagyon is erkölcstelen, a mai értékrendünk szerint inkább elítélhető, mint helyeselhető cselekvések is vezetnek olyan jó eredményekre, amelyek az alkotó cselekvők szándékaitól függetlenül jöttek létre. Nem mondhatjuk tehát, hogy a Nyugat „bűntelen” lenne, hiszen eredendően bűnös, esendő és gyarló emberek alkotják; de könyörgöm, melyik civilizáció, melyik emberi társadalom teljesen bűntelen és szent?

Megmosolyogtató, hogy a „progresszívek” azt a Kolumbuszt tekintik „imperialistának”, akit a maga korában csak a kaland érdekelt; aki egész életében megszállottan feszegette saját határait és mindeközben magasról megvetett minden világi és egyházi tekintélyt – minden korabeli újdonság iránt érdeklődő, leleményes, forróvérű és nyugtalan lelkű férfiú volt, ha úgy tetszik, mániákus: épp olyan, mint korunk „haladó szellemiségű” értelmiségijei. De a bátorság erénye sem hiányzott belőle. Hajóra szállt, dacolt a természettel és matrózai elégedetlenkedéseivel. Küzdött, hitt és remélt – mindez aligha mondható el a puha bőrfotelekben üldögélő, kávézgató és hagymázas utópiákat álmodó szellemi nagyságokról. Ha a baloldal szerint Kolumbusz szobra ledöntésre ítéltetett, akkor fontolják meg, fennmaradhat-e a rabszolgatartó Thomas Jefferson szobra, az „imperialista” Sir Winston Churchill szobra, a jobbágyait botozó Leo Tolsztoj szobra; vajon nem kellene összezúzni minden emberi alkotást és kitörölni minden nagyság emlékét az emberi emlékezetből?

Halálos kór ütötte fel a fejét Nyugaton: a renyheség. Korunk fiai és leányai elveszítették a civilizációnkba vetett hitüket – ha volt egyáltalán ilyen hitük; és képtelenek ellenállni a „haladó szellemiségű” hamis próféták „evangéliumainak”.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reakciosreflexiok.blog.hu/api/trackback/id/tr7411752071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

qwertzu 2016.09.29. 22:42:17

Apróság, de Kolumbusznak nem volt igaza.

Jakab.gipsz 2016.09.30. 00:10:18

@qwertzu: Miben nem volt igaza Kolumbusznak? Amerika számára a fehér felsőbbrendű keresztény ember a "megváltó" volt. Mert az első igazán "náci államot" az aztékok szervezték meg, vissza élve kulturális fölényükkel úgy bántak a környező bennszülött törzsekkel mint az áldozati állatokkal, a keresztény papok pedig a föld alá süllyedtek szégyenükbe, hogy ember az emberrel, hogyan művelhet ilyet. Ma már pontosan tudjuk az azték templomok koponya hegyekre épültek. Az őslakosság drámai csökkenését pedig, a fehérek erősebb immunrendszere okozta, de mi is kaptunk (szifiliszt) ajándékba, tehát hagyjuk a Marxista történetírási hablatyolást, az imperialista hódításról. A spanyolok csak rövidebb útvonalat és árú alapot kerestek, fogalmuk sem volt arról, hogy mibe csöppentek bele.

Finta László · http://reakciosreflexiok.blog.hu/ 2016.10.01. 15:28:43

@qwertzu: Uram, hol írtam én Kolumbusz "igazságáról"? :) Ez a cikk nem róla szól, hanem a progresszív politika moralizáló hajlamát és intellektuális hitványságát karikíroztam a posztban egy szomorú ügy apropóján.

Jakab.gipsz 2016.10.02. 20:48:28

Tekintettel arra a tényre, hogy sokak figyelme ma más irányba elterelődött, Kolumbusz ügye pedig, érdektelenségbe fulladni látszik, érdemesnek tartom néhány kiegészítéssel újra felvenni ezt a leejtett fonalat.

Mert azt gondolom annak, noha tény, nincs jelentősége, hogy ki hányszor hajózta körbe a földet, a hajózás lényege nem ez, hanem az a tény, hogy ki tudta először azt, hogy milyen felületen hajózik. Már pedig a fehér ember felsőbbrendű kultúrája az egy és oszthatatlanra irányuló figyelmének a következménye volt az a tény, hogy Kolumbusz tudta először bizonyosan, azt hogy egy gömbölyű föld felületen hajózik. Tehát ez a tudás iktatott ki egy irracionális félelmet, pl, egy lapos földről lelehet esni a semmibe.

Azt a tény viszont hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni, hogy közel öt évszázadba telet mire egy görbült felületen a pontos helyzet meghatározás kérdésével meg birkóztunk, már pedig ez a tudás az idő pontos mérésével van összefüggésbe.

Tehát a jelenlegi válság és a kialakult káoszt, csakis és csak kizárólag a matematika és az idő hovatartozásának kérdésének tisztázásával oldhatjuk fel. A félelem a zsarnokságtól irracionális félelem, a tudomány nem demokratikus műfaj, vagy ismerünk valamit bizonyosan, vagy nem, ha pedig nem tudunk valamit, azon a politikailag korrekt vitakultúra vajmai keveset segít.
süti beállítások módosítása