Reakciós reflexiók

Ce qu’il y a de plus vivant dans le présent, c’est le passé – Ami a jelenben a legelevenebb, az a múlt

Hódolat a nőknek

2017. április 20. 14:53 - Finta László

„Az a politikai rendszer, ami nem hajlandó tárgyalni, nem hajlandó a társadalom megszerveződő erőivel tárgyalni, az csak önmagának tehet szemrehányást később, amikor rálőnek. Csak magának! És nem a lövöldözőket kell, hogy terhelje a felelősség, hanem azokat, akik nem voltak hajlandóak a békés szándékúakkal tárgyalni. Elismerni azokat, és működni hagyni. Erről van itt szó. A felelősség őket terheli. Elzárkóznak a párbeszédtől, lehetetlenné teszik azt, hogy azokat az indulatokat, amik felgyülemlenek ebben a társadalomban, normális, civil polgár módjára, szerveződve levezessék. Ezt teszik lehetetlenné. Aztán amikor majd kergetik őket az utcákon, azt fogják mondani, hogy akik kergetik őket, azokat terheli a felelősség. Egy nagy fenét! Őket terheli, akik belekényszerítik az embereket, hogy csak elkergetni lehessen őket”

– mondotta volt Orbán Viktor 1988. május 9-én. Az akkori diagnózis ma is helyes, azzal a különbséggel, hogy már nem Kádár János és Grósz Károly a „rendszergazdák”, hanem ő maga: a felcsúti Döbrögi uraság. Arra kérem Önöket, ízlelgessék a „normális, civil polgár módjára, szerveződve” fordulatot, miközben a Nemzeti Együttműködés Rendszerének parlamentje bolsevik iramban tárgyalja a civil társadalmat igába hajtó „törvényt”. (Eközben a katolikus legény- és leányegyleteket, olvasóköröket egyetlen tollvonással betiltó Rajk László, Révai József és Rákosi Mátyás elégedetten csettintenek a Pokolban: „Gyere hát közénk, Viktor Győzőovics, várunk, a mi kutyánk kölyke vagy!”) 

A tegnapi országgyűlési ülésnap az 1990 utáni magyar parlamentarizmus legsötétebb napja. Ott tartunk, hogy egy ellenzéki képviselőnő már két papírlapot sem mutathat fel, mert nem jelentette be a levezető elnöknek a „szemléltető eszközt”. Képzeljék el azt az abszurd jelenetet, amint a brit Alsóházban az ellenzék vezére két papírlapot helyez despatch boxra, majd a Speaker felszólítja, hogy tűntesse el onnan a „szemléltető eszközt” – a Yes, Prime Minister epizódjaiban sem lenne helye ilyesminek… Ott tartunk, hogy a kormánypárt képviselői, akik oly’ büszkék „férfias” politikájukra, rendre megalázzák női mivoltukban a képviselőnőket. Tényleg, mennyibe kerül, hogy egy demokratikusan megválasztott képviselő, aki történetesen nő, Orbán Viktor, Kövér László, Latorczai János és Lezsák Sándor parlamentjében gyakorolhassa szabadságjogait? Meggyőződésem, hogy a mélypont még messze van; egyelőre nem vezényelnek le zsebkendőszavazást és a parlamenti zsandárok még nem akadályozzák az ellenzéket; a gróf Tisza István elleni sikertelen merényletkísérlet óta nem dördült el pisztolylövés az ülésteremben; 1904 decembere óta nem keltek birokra a honatyák, de ami késik, nem múlik. Annak viszont örülök, hogy a frontok egyértelműek: ezt az országot minden hájjal megkent erkölcsi hullák, a zsarnokság gátlástalan szálláscsinálói kormányozzák – mindazok, akik megelégelték e hét esztendő óta kínzó lázas állapotot; mindazok, akik 2010-ben a „kizökkent idő” helyrebillentését és a szocialisták elkergetését remélve szavaztak az Orbán-pártra, de nem tagadták meg a szabadság és az alkotmányosság iránti szeretetüket és szívből gyűlölik a zsarnokságot, tanúsíthatnak-e bármiféle lojalitást e rezsim iránt? Úgy vélem, e kérdésre csak egyetlen rövid, határozott felelet adható: NEM!

Egyetlen férfi ül a magyar Országgyűlésben, ő is nő: Szél Bernadett korunk Charlotte Corday d’Armont-ja, Kéthly Annája és Schlachta Margitja egy személyben; nem mellesleg az egyetlen ellenzéki képviselő, aki érvekkel küzd a mamelukok barbár sötétsége ellen, bár méltán ragadják el az indulatai is:

„A gyomrom fordul ki önöktől!”

– kiáltotta Hollik Istvánnak és a többi erkölcsi hullának, a zsarnokság „kereszténydemokrata” szálláscsinálóinak. Tanulságos lecke volt a tegnapi ülésnap, egyfelől azért, mert bebizonyosodott számomra, hogy milyen veszedelmes viszonyban él „kereszténység” és „demokrácia” akkor, ha balkáni politikusok emelik szájukra e szavakat; másfelől pedig azért, mert Hollik képviselő és a kormánypárt felszólaló honatyái megmutatták, miféle lélek és gerinc szükségeltetik ahhoz, hogy valaki a zsarnokság lakájává váljék.

Nem irigylem a Pokol kapujának őreit. „Kereszténydemokraták” sokaságát kell majd a legrútabb bugyrokig kísérniök, oda, ahol a hazaárulók és felebarátaik árulói, a csalók, a tolvajok, a hitszegők és a hamis ekütevők sínylődnek.


1462-750x750-resize.jpg

***

Pedig igazán boldog ország e gyönyörűséges Magyarhon, s aki ezt kétségbe vonja, nem érhet föl a mi bölcs vezetőink nagy céljainak igazságához: förtelmes árulók, népvérszívó karvalytőkések, idegenszívű kozmopoliták és lézengő ritterek! Rút sybarita vázak tömege, akiknek semmi keresnivalójuk e boldog honban! Hiszen sok van, mi csodálatos, de a hatalom titkánál, a pillanat uralásánál nincs semmi csodálatosabb! Kik vagyunk mi, hogy kételkedjünk? Örüljünk, hogy szemeinket nem vakítja el Dicső Vezérünk, a mi jóságos Varangykirályunk ragyogása; örüljünk, hogy porban csúszva megcsókolhatjuk bíborpalástja szegélyét – az örök világosság fényeskedjék néki! Nemzetünk duzzad az erőtől és a tettvágytól, nékünk nincs szükségünk kórházi ágyakra! Mi tudunk mindent, mit tudni érdemes; gyermekeink elméjét nem mérgezzük mihaszna ábrándokkal! És igenis mi döntjük el, kiknek kínálunk letelepedési kötvényeket! Aki itt akar „élned-halnod-kell”, fizessen; pengesse ki a pártkasszába azt a harminc ezüstpénzt! Mi álljuk a Soros csapásait; vitorláinkat nem szaggathatja a vihar; hajónk elkerüli a szirteket, mert kapitányunk erős karokkal áll a kormányrúdnál! Mi, magyarok, állunk a vártán, ez osztályrészünk – akkor is, ha mások fényes latrinák magasából pottyanatank ránk; akkor is, ha lelkünk elgyötört; akkor is, ha ülepünk kilóg a gatyánkból, s akkor is, ha vécépapírunk kemény! – NEM HAGYJUK, HOGY BRÜSSZEL ELOROZZA SZUVERENITÁSUNKAT! (Kivéve Moszkvát. Neki önként és dalolva átengedjük.)

00360150.jpg

(Felső kép: a Képviselőház ülésterme, 1904. december 13-án; alsó kép: a romos Halászbástya és a Budavári Koronázó Főtemplom 1945 nyarán)

52 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reakciosreflexiok.blog.hu/api/trackback/id/tr7412440205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nietzsche__ 2017.04.21. 13:06:14

Az ellenzéki képviselők 3 csoportja:

1.A lusta megélhetési politikusok, akiket csak a havi egy milla érdekel.
2.A gyávák
3.Aikik feladták.

... és ott van még 3-4 ember, pl. Szél Bernadett, aki teszi a dolgát

gigabursch 2017.04.21. 13:06:33

NOs, azért Kéthly Anna meg tudta tapsolni (pofozni) Rákosi Mátyást a feje búbján.

Ezt azért nehéz felülmúlni.

Pannon Puma 2017.04.21. 13:06:37

Aki ezt nem látja és nem hallja, az vak és süket.

röf 2017.04.21. 13:06:47

Azt már a baloldal új üdvöskéje, Illés Zoltán is megmondta:
Bernike szép lehet(ne), de okos semmiképp.

ogli dzsí 2017.04.21. 13:06:55

hiánypótló

diktátor, putyincsicska, szavazzaballibre

ezeket még senki se írta le, ezért nem szavaztam EDDIG a ballibre

múúúúúhhahahahhaha

guy 2017.04.21. 13:07:02

Érdekes kérdés, hogy vajon van-e a Parlament üléstermében kivetítő, amit a képviselők használhatnának pl. egy prezentáció bemutatására. Sokkal szemléletesebbek lehetnének a beszédek, és valószínűleg igényesebbek is.

ogli dzsí 2017.04.21. 13:07:09

most bizonyosodott be hogy diktatúra van, és eljött az ideje hogy a ballibekre szavazzak

HEHE HUHU HAHAHAAHAHAAHAHAHA

Drednaught 2017.04.21. 13:07:15

Most már jobb?
Nem kell amúgy ez a libsi ripacskodás, ha nem tetszik az orság.
Ott a kis kofferod, csomagolj össze és irány a mesés nyugat.

Treff Bubi 2017.04.21. 13:07:22

Lehet, hogy a magyar képviselőknek is össze kéne néha verekedniük, mint mondjuk Dél-Koreában. Kiadnák a feszültséget, mindenki lenyugodna és mi lennénk Európa új Kis Tigrise.

Ló Elemér 2017.04.21. 13:07:26

Kitűnő cikk, egyetértek!

2017.04.21. 13:07:32

Hollik István arcára megkerestem neten, egy kis gecipatkánynak tűnik képről ítélve. Nem állítom, hogy az, csak azt, hogy az ilyenek az iskolában, ahol jártam a WC-be nyomott fejjel lettek helyrerakva. Kis megszeppent, molesztált ministráns feje van, de Stockholm-szindrómája miatt ragaszkodik a tömjénszaghoz és a kereszténydemokraták áporodott szájszagához.

Széll Bernadett meg nagyot nőtt a szememben.

Boka1 2017.04.21. 13:07:39

Nagyon jó felszólalás volt. Pár év múlva büszkén fogja visszahallgatni. Vagy, ha kormánytag lesz, talán emlékezni fog rá.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.04.21. 13:07:48

Nagyon erőltetett szar duma.
A papírlap felmutatása miatt büntetést kiszabni marhaság volt, amit vélhetően már tudnak ők is.
Kb ahoz hasonlít, mint amit Kassai művelt a Reál-Bayer meccsen.
Szerintem már rájött a levezető elnök is, hogy marhaságot csinált, ahogy Kassai is.

Diktatúrában Szél Bernadettek nemhogy szót nem adnának, hanem be sem juthatnak a parlamentbe, persze értem hogy mártírokra szükség van, de én tényleg nagyon unom, hogy 1989 óta permanensen diktatúráznak a ballibek, mikor nem az elkúrók vannak hatalmon.

Ennek ellenére, avagy éppen ezért, Szél Bernadett hiteles, és jó.
Kár hogy ezt a Zöld marhaságot erőltetik.
Ha az LMP nem húzza magára ezt a Zöld ruhát, akkor kb most 2018-ban már komoly esélyük lett volna.

Ugyanis karakánul elküldik a sunyiba a ballib elkúrókat és Fideszt egyaránt, és fontos témákat tartanak napirenden, leszámítva a zöld baromságokat.
Azaz azt tették 2010-ben már, és azóta is következetesen, amit a Momentum ma, csak besorolták magukat valami rejtélyes okból a senkit nem érdeklő zöldekhez.

Jakab.gipsz 2017.04.21. 13:29:38

Bernike okos, szép és szerény.

És képzett modern demokrata politikus, mint a nyolc osztályos M. Schulz.
Viszont sokkal szebb: a mi leányunk, szerencsénkre egyenlőre nem akar, miniszter elnök lenni, bezzeg Martin szeretne Németország kancellárja lenni.
Bernike ne légy szerény, hátha te is kapsz 100 %-ot.

U.i Nem hazudtam csak az igazat mondtam.

ZX 2017.04.21. 13:29:50

@ogli dzsí: Na ja, mert ebben az országban csak a fidesz van meg a ballibek amik bármit is jelentsen ugye? Semmi baj, egybites fideszdroid fasz vagy ezek szerint. Szavazz csak a kommunista hazaárulókra ha ettől neked jobb. Legfeljebb ha fel lesznek kötve, te is ott fogsz lógni velük.

dare 2017.04.21. 13:29:57

@Legeslegalja: Engem érdekelnek.
Csak szélesebb tömegeknek nincs rá még igény, ez részben az ő hibájuk is, de javarészt a társadalom figyel nehezen oda a zöldpolitikára.
Aztán persze , van amikor ők tolják túl a biciklit 1-2 ügyben, és ilyenkor elsikkad a mondanivaló.
Remélem visszatornázzák magukat 5% felé, rajtam nem múlik.

NBarbieReloaded 2017.04.21. 18:12:58

A bajszos wannabe kiskiraly mar tobb parlamenti kepviselot "megbuntetett" hasonlokert, akkor is volt cikk?
Vagy most azert kell kulon kiemelni a szamos megbuntetett kozul mert no?
Raadasul nem o az elso no, akire lesulytott koverlaci, peldaul a PM-es Szabo Rebeka 70 ezerre lett buntetve, vagy Hegedus Lorantne egy havi fizetesmegvonasra az osszes tobbi Jobbik-ossal egyutt.
Szoval nem ertem mirefel most ez a kiemeles.

"nem mellesleg az egyetlen ellenzéki képviselő, aki érvekkel küzd a mamelukok barbár sötétsége ellen"
Az egyetlen? Tenyleg? Es ezt megis mire alapozva?
Picit kilog a lolab gyerekek, de attol meg nem kene ilyen minden alap nelkuli sztarolo jelzoket aggatni LMP-s politikusokra.

Budapest a kutyaszar városa 2017.04.21. 18:13:06

@gigabursch: Ami késik, nem múlik ... reménykedjünk !

altona 2017.04.21. 18:13:10

@Jakab.gipsz: demég milyen szép. Mint a szar. az ilyen mocskokat fülüknél fogva kéne kivezetni a Parlamentből, oszt Hegyeshalomnál nyugati irányba nekifutásból picsánrúgni, hogy bruxellesig le se essen.....

lehet más a handa-banda 2017.04.21. 18:13:15

Úristen ami a képeken látható azt mind a kis Bernadett törte össze? Nagyot tombolhatott szegény

encir 2017.04.21. 18:13:21

@Legeslegalja: Mi az a zöld marhaság konkrétan?

Orbán Hazaáruló Viktor 2017.04.21. 18:13:27

Respect a képviselő nőknek.
A bajszos szar (nem az, a másik) meg nem is értem, miért nem akasztotta már fel magát a sok fidesz mentes sikeres cég láttán.

s 2017.04.21. 18:13:30

@enpera: Téged meg azért fizetnek, hogy ne rettegj. Az mennyivel jobb?

s 2017.04.21. 18:13:37

@Drednaught: Menjél inkább te keletre.

s 2017.04.21. 18:13:40

@Legeslegalja: "mikor nem az elkúrók vannak hatalmon"
Most a fidesz az elkúró. Szokjál hozzá a gondolathoz.

s 2017.04.21. 18:13:44

@ogli dzsí: Ne égessed már magadat. Hülye vagy, ez rendben van. De miért kell ezt mindenkinek tudnia?

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.04.21. 21:32:52

@s: nem, engem a munkámért. Tudom a magadfajta budai libsiknek ez fura :)

sutyerák 2017.04.21. 21:32:55

@Iván Rábaszov: erre mondta(meg a várbéli kolostor esete) ma Muter(76),hogy a csajok a legjobbak.

sutyerák 2017.04.21. 21:32:57

lezsák vonta meg a szót Bernadettől. na,arról a savanyúképű( faxról) szerncsétlenségről mindig vmi gyászmenet huszára jut eszembe,-ha véletlenül meglátom és nem kapcsolok el időben.

Sterbinszky Tivald 2017.04.21. 21:33:00

@Jakab.gipsz: egyelőre Angela és Martin nyerési esélyei egyenlőre állnak.
Egyelőre Berninek a nyerési esélyei még nem állnak egyenlőre Viktoréval

morph on deer 2017.04.21. 22:32:19

@Drednaught:
"ha nem tetszik az orság."

Nem az ország nem tetszik, faxkalap, hanem az a tolvaj bagázs amelyik jelenleg buzgón el- és kiárulja, most épp egy marék rubelért..!

Az nektek tényleg jó, hogy a "fidesz" meg a "konzervatív jobboldal" egyet jelent a "gátlástalan tolvajok" kifejezéssel?

Itt most nem arról brszélek, hogy ki melyik pártra szavaz, hanem hogy milyen személyeket engedünk/engedtek a hatalom közelébe!

Egyébként én már azelőtt elhagytam a helyszínt, - ráadásul képzeld, pont a mesés nyugatra - mielőtt viktorka puszta kézzel kiűzte a ruszkikat, szóval ne aggódj, hogy nem hallgat rád senki :)

s 2017.04.22. 01:49:05

@NBarbieReloaded: "akire lesulytott koverlaci"

1. lesújt - tanulj már meg helyesen írni, mert ez egy katasztrófa
2. ez a lezsák volt. Az egy másik fasz, talán mindegy is, de ha ennyire nem ismered a szereplőket, akkor mi a faszért ugatsz.

s 2017.04.22. 01:50:29

@sutyerák: Olyan képe van a gyereknek, mint aki megevett egy nagy tál két hetes rántott levest és azon töpreng, hogy fosson, vagy okádjon.

s 2017.04.22. 01:50:37

@J.R. Ewing: Megbaszom a leánykádat.

s 2017.04.22. 01:50:48

@altona: Anyádat kellene teherbe baszni, de csak ha biztos, hogy elvetél. Még egy ilyen korcs, mint te már ne csússzon ki a picsáján.

Finta László · http://reakciosreflexiok.blog.hu/ 2017.04.22. 02:22:37

@Iván Rábaszov: Való igaz! Negyedszáz Szél Bernadett valóságos csodát művelne a megereszkedett Döbrögik birodalmában, ahol erején felül ágaskodik az ambíció.

Finta László · http://reakciosreflexiok.blog.hu/ 2017.04.22. 02:25:57

@Drednaught: Ország "sz"-szel, a Nyugat pedig nagybetűvel. Ha ezt megtanulja, beszélhetünk arról, melyikünk hagyja el az országot.

Finta László · http://reakciosreflexiok.blog.hu/ 2017.04.22. 02:27:27

@Treff Bubi: Nem szükséges olyan messzire menni: az ukrán törvényhozásban is gyakran verekednek.

Finta László · http://reakciosreflexiok.blog.hu/ 2017.04.22. 02:30:34

@lehet más a handa-banda: A cikkek végén rendszerint apróbetűs szöveg tájékoztat a képekről. Nyilván elkerülte a figyelmét, hogy az említett fénykép 1904. december 13-án készült.

anyo05 2017.04.22. 12:35:44

Ja, aki Petőfit hozza fel Paks ellen:DDDD Aki üres papírlapot lobogtat a Házban a CÜFről, nem ismerve a hátteret:DDDDD Aki éppen a jobbikhoz dörzsölődik:DDDDD, Aki a kerítés ellen van!!!! Hajrá Detti!!!!!!!

Drednaught 2017.04.22. 12:36:27

@Lord Meldrum: A jó, seggbeszbaszott kurva anyádat.
Remélem, hogy ennek a helyesírása már megfelelő volt számodra is.

Másrészt meg "Az égtájak helyesírása a következő: észak, dél, kelet, nyugat, délkelet, északnyugat stb."
F: test.bebte.hu/documents/foldrajzi_helynevek.htm

Mellesleg nem kell beszélnünk róla, csak simán húzz el és így lesz win-win a szituáció.

Jakab.gipsz 2017.04.22. 12:36:32

@altona: Ne beszélj csúnyán, még akkor se amikor, igazat szólsz.

Finta László · http://reakciosreflexiok.blog.hu/ 2017.04.22. 14:05:08

@Drednaught: Kedves Ismeretlen, ez nem az a fórum, ahol az olvasóközönség a másik édesanyját ócsárolja. Szóval, köszönjük közreműködést! Ha országből nem is, innen biztosan el kell húznia. Pontosabban: kirakjuk a szűrét.

Egyébként nem égtáj, hanem civilizáció, politikai egység - ebben az esetben igenis "Nyugat"; egy égtáj például soha nem "hanyatlik", nem lehet "romlott", sem "bávatag" vagy "zagyva" - mint Adynál a Kelet.

Finta László · http://reakciosreflexiok.blog.hu/ 2017.04.22. 16:22:06

@Drednaught: Az efféle faszfejeket, mint maga, mindig öröm kitiltani! Többé nem látjuk egymást, mert a tiltás hatálya örökérvényű. Volt szerencsém!

lehet más a handa-banda 2017.04.22. 18:22:56

@Lord Meldrum:
Láccik is hogy nem az a hamvas baba már szegény

s 2017.04.23. 01:49:57

@lehet más a handa-banda: Anyád tört zúzott. Biztos amikor faterod felcsinálta, már tudta, hogy nem fog jól végződni a dolog és hát hogy úgy lett. Nézz csak magadra, te szarházi fostalicska gecilefetyelő vadbarom.
süti beállítások módosítása