Reakciós reflexiók

Ce qu’il y a de plus vivant dans le présent, c’est le passé – Ami a jelenben a legelevenebb, az a múlt

„Gendersemleges” illemhelyek: az illetlenség diadala

2017. január 03. 22:05 - Finta László

Berlinben végre-valahára orvosolhatják haladó szellemiségű korunk egyik legégetőbb problémáját: a középületekben „gendersemleges” illemhelyeket alakítanak ki, hogy ezzel is felszámolják a sötét reakció idejétmúlt helyiségeit, a női és a férfi vécéket. E megannyi rút Bastille most végre-valahára ledől, és a néptömegek láncaikat vesztik: a német szövetségi fővárosban deklarált emberi joggá válik, hogy egy férfi beléphessen a női mosdóba, egy nő pedig a férfi illemhelyre. (Feltételezem, hogy „transznemű” illemhelyeket is kialakítanak speciális piszoárral, hiszen a fejlődés nem állhat meg.) Németek lévén, még aggályosan pontos hatásvizsgálatot is elrendelt a hajdani birodalmi főváros igazságügyi szenátora.

Földhözragadt reakciósként – és persze azért is, mert ideológiailag nem vagyok elég képzett – nem tapsolok a haladás eme vívmánya láttán sem; de mit is várhatnának Önök egy férfitől, aki a nőkhöz vonzódik, fehér a bőre, ráadásul pápista, tehát minden evilági förtelmes gaztett előidézője, a Nyugat összes bűnének elkövetője és a haladás kerékkötője?

pieter_brueghel.jpg

Engem még úgy neveltek, hogy az ellenkező nem számára kijelölt illemhelyre belépni nemhogy illetlenség, hanem tilos. Ezek a „biztonságos terek” ugyanis védelmet nyújtanak. Gondoljanak a régi angol telefonfülkékre! Akár hosszas és meghitt magánbeszélgetésekre is alkalmasak voltak, dacoltak az időjárás viszontagságaival és a nagyvárosi zajjal, az aranyozott királyi korona pedig a megbízható közszolgáltatás szimbóluma volt: aki belépett a fülkébe, számíthatott arra – és joggal várhatta el –, hogy a készülék működik. A nyilvános illemhelyek esetében méltán merül fel az az igény, hogy nők és férfiak külön-külön, nyugodt körülmények között végezhessék dolgukat.

Számomra – és hiszem, hogy minden ember számára, akiben még pislákol némi józan ész – a nemek szerint elkülönített mosdók, hogy kellő fennköltséggel fogalmazzak, a civilizációk vívmányai és ismérvei. Más testi folyamatainkkal ellentétben keveset és szemérmesen beszélünk a székelésről és a vizeletürítésről, és ez így is van rendjén. Mindig úgy gondoltam, hogy a civilizált világban – nem csak a nyugatiban – e testi folyamatok elvégzésére szentelt tér és a jó politikai rend – hogy úgy mondjam, a teremtés isteni rendje  között szoros az összefüggés. Aki a nemek szerint elkülönített illemhelyeket támadja, a teremtés isteni rendje és a jó politikai rend ellen lázad. Végtelen szomorúsággal szemlélem, hogy a Nyugat ismét egy jókora szöget üt saját koporsójába. E barbár tervek ellen felszólalni kötelesség.

A férfi maradjon férfi, a nő pedig nő! Miért nem lehet a teremtett világot olyannak elfogadni, amilyen? Pokolba a „gender-utópiákkal”, védjük meg az illemhelyeinket!  

(Kép: Idősebb Pieter Brueghel: Flamand közmondások, 1559)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reakciosreflexiok.blog.hu/api/trackback/id/tr4312095111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brail Kast 2017.01.03. 23:31:33

Teljesen egyetértek! Ez a gender elmélet, és gender semlegesség az utóbbi évek legkárosabb találmánya.
süti beállítások módosítása